duurzame kerstcadeau

20 beste eco-vriendelijke cadeau-ideeën 2022

Milieuvriendelijke verpakkingen en duurzame decoratieve materialen voor cadeau-ideeën dragen bij aan een groenere planeet. Deze materialen zijn ontworpen met het milieu in gedachten en verminderen de impact op de aarde. Ze zijn perfect voor het verpakken van cadeaus en het geven van een milieubewuste boodschap.

Wat is de meest duurzame verpakking?

De meest duurzame verpakkingen zijn die gemaakt zijn van gerecycled materiaal en biologisch afbreekbaar zijn. Denk aan kartonnen dozen, jutezakken of stoffen inpakdoeken.

Welke drie soorten verpakkingen zijn er?

Er zijn drie belangrijke soorten verpakkingen: primaire verpakking (direct om het product), secundaire verpakking (beschermt de primaire verpakking), en tertiaire verpakking (voor transport en opslag). Duurzaamheid moet in al deze niveaus worden overwogen om milieuvriendelijke keuzes te maken.

 

Kaars

Het schenken van een kaars aan een vriendin, zus, collega of moeder is een charmant gebaar. Overweeg een ecologische kaars van Brandt Kaarsen, een duurzame keuze.

Credo Tip! Voor een optimale brandduur van kaarsen, trim het lont tot ongeveer 1 cm. Dit resulteert in een kleinere, kalme vlam en een langzamere verbranding.

Plasticvrij Telefoonhoesje

Telefoonhoesjes beschermen onze mobiele apparaten, maar plasticvrije opties zijn zeldzaam. Voor eco-vriendelijke alternatieven, bekijk de hippe, vegan hoesjes van caseyamsterdam voor iPhones en Samsungs, beschikbaar voor £18 – plus 10% korting met onze Wave code.

Eco-geïnspireerde Boekenlijst

Een boek cadeau doen is altijd speciaal, vooral met een thema dat aansluit bij de passies van de ontvanger. Titels zoals ‘How Bad Are Bananas?’ van Mike Berners-Lee en financiële gidsen voor duurzaam consumeren, zoals ‘The Year of Less’ en ‘A Life Less Throwaway’, zijn uitstekende keuzes. Groeneboekenshop.nl ondersteunt onafhankelijke, duurzame publicaties. Overweeg ook tweedehands opties voor een lagere milieu-impact.

Veganistisch Receptenboek

Voor de duurzame fijnproevers zijn veganistische kookboeken, zoals ‘Easy vegan’, een attent cadeau. Groeneboekenshop.nl heeft een scala aan opties, en denk aan het milieuvoordeel van tweedehands boeken.

Duurzame Mode

Verantwoorde mode hoeft niet saai of duur te zijn. Overweeg een bezoek aan Brandmission in Haarlem of Amsterdam voor een selectie aan duurzame kleding.

Milieuvriendelijke Zeep

Kies voor kwaliteitszeep met plasticvrije verpakking en duurzame ingrediënten, zoals die van Seepje, of ontdek unieke producten in lokale boetieks.

Geef een Boompje

Een donatie voor boomplanting is een symbolisch en duurzaam geschenk dat helpt bij het behoud van onze planeet.

Donatie aan Goede Doelen

Overweeg een donatie aan een liefdadigheidsinstelling, zoals Oxfam, die een scala aan thematische cadeaubonnen aanbiedt, of kies voor organisaties die zich richten op milieubescherming.

Duurzame Chocolade

Kies chocolade van merken als Tony’s Chocolonely en Divine, die streven naar ethische productie. Let op keurmerken zoals Fairtrade of Rainforest Alliance.

Abstract Schilderij

Een handgemaakt kunstwerk is een tijdloos geschenk. Overweeg een persoonlijk kunststuk of steun kunstenaars die werken met duurzame materialen. Voor aankopen kun je terecht op platforms als Etsy of bij Nederlandse kunstenaars zoals Nicole Gigigatti.

E-voucher

Een elektronische voucher voor een lokaal restaurant of duurzaam modemerk is een afvalvrije cadeau-optie.

Geld

Soms is geld geven het meest praktische en welkome geschenk, met een suggestie voor de besteding als persoonlijke touch.

Duurzame Geschenkverpakking

Vermijd inpakpapier met folie of glitter en kies voor recyclebare of bruine papieren opties.

Credo Tip: Test of papier recyclebaar is door het te vouwen – als het gevouwen blijft, is het waarschijnlijk recyclebaar.

Kom jij ons team versterken?

Vul hieronder je gegevens en een korte motivatie in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Kom je er niet uit?

Quick Apply Image