29 dingen waarmee je direct kunt verdienen online [2022]

29 dingen waarmee je nu geld kunt verdienen door ze te verkopen

Het gezegde "One man's trash is another man's treasure. Iemands rotzooi is altijd andermans schat" is nergens meer waar dan bij het online verkopen van spullen. Onze handige lijst bewijst, dat je echt geld kunt verdienen met het kopen en verkopen van laaggeprijsde, alledaagse voorwerpen, en zelfs van dingen die je anders misschien zou weggooien.  
julia fondsenwerver credo marketing

In elke hoek van je huis valt geld te verdienen. Je moet alleen weten waar je naar moet zoeken. Lees hier hoe je snel geld kunt verdienen met de verkoop van dingen waarvan je niet eens wist dat ze waardevol waren…

Er zijn vraag- en aanbodgroepen op Facebook waar je tweedehands spullen en diensten kunt aanbieden, zoals hondenoppas. Het voordeel van deze groepen is dat je gemakkelijk vanaf je computer in meerdere groepen je aanbod kunt plaatsen, zonder dat je naar de supermarkt hoeft. ?

krantenkop parool amsterdammer hackt vliegtuigmaatschappij

Exploit-hunting

Er zijn voorbeelden van mensen die geld hebben verdiend door het vinden van hacks en fouten op websites. Zo vond deze Brit een kwetsbaarheid in Nederlandse overheidssystemen en meldde het. Hiervoor kreeg hij een brief en een shirt terug als beloning. Als je slim bent met websites, kan het de moeite waard zijn om te kijken of je ook wat extra geld kunt verdienen door hacks en fouten te vinden.

Er zijn voorbeelden van mensen die geld hebben verdiend door het vinden van hacks en fouten op websites. Zo vond deze Brit een kwetsbaarheid in Nederlandse overheidssystemen en meldde het. Hiervoor kreeg hij een brief en een shirt terug als beloning ?. Ook de 19-jarige Amsterdammer Olivier Beg werd beloond voor het vinden van een exploit: hij mag de komende tijd gratis vliegen met United.? Als je slim bent met websites, kan het de moeite waard zijn om te kijken of je ook wat extra geld kunt verdienen door hacks en fouten te vinden

Je oude kleren

Heb je een kast vol kleding die je niet draagt? Verkoop ze online via verschillende websites en apps. Merkkleding of vintage kleding is vaak het makkelijkst te verkopen, maar ook andere kleding kan nog goed opbrengen. Zorg dat de kleding er toonbaar uitziet, maak goede foto’s en schrijf een duidelijke beschrijving. Zo vergroot je de kans om snel te verkopen.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn een populaire keuze als cadeau voor mensen waarvan je niet weet wat je moet kopen. Maar wat als je een cadeaubon hebt van een winkel waar je nooit koopt? Zolang de vervaldatum nog niet is bereikt, kun je proberen de cadeaubon te verkopen op Marktplaats. Als je iets minder vraagt voor de cadeaubon dan de waarde ervan, is de kans groot dat je het snel verkoopt. Het is een goede manier om wat extra geld te verdienen met iets dat je anders niet zou gebruiken.

Kleerhangers

Als je een kledingkast hebt met meer kleerhangers dan kleren, is het misschien een goed idee om ze te verkopen. Hoewel ze waarschijnlijk niet veel opbrengen, is het beter dan niets. Als je een bijpassende set kleerhangers hebt, kan je er mogelijk rond de 50 cent voor krijgen als je ze online verkoopt. Het is een kleine manier om wat extra geld te verdienen met spullen die je anders niet zou gebruiken.

Wie wat haar

online haar business pruiken verkopen - screenshot etsy

Je kunt serieus geld verdienen met je haar! Je hebt lang en gezond haar nodig om de grootste winst te maken, dus verzorg het goed. Zoek ook een koper voordat je je haar knipt, want sommige bedrijven accepteren alleen vers geknipt haar.

Ongebruikte parkeerplaats

Als je een eigen parkeerplaats hebt, maar geen auto, is het wellicht een goed idee om de parkeerplaats te verhuren. Je zult versteld staan van hoeveel geld je kunt verdienen met de verhuur van je parkeerplaats. Er zijn zelfs nog meer mogelijkheden als je in de buurt van een stadscentrum woont. Zorg wel dat je toestemming hebt van je verhuurder als je een huurwoning hebt, want het kan als onderverhuur worden gezien.

Je lichaam (voor tests!)

Je kunt geld verdienen door deel te nemen aan geneesmiddelenonderzoeken. De betaling hiervoor kan oplopen tot duizenden euros, afhankelijk van de proef. Maar onthoud dat het doel van geneesmiddelenonderzoeken het ontwikkelen van nieuwe medicijnen is, niet het verdienen van geld. Als je liever producten test, meld je aan voor websites die producten testen. Zo krijg je een vergoeding voor het uitproberen van nieuwe producten.
Speelgoed uit je kindertijd

Kijk eens naar je verzameling speelgoed uit je kindertijd en check wat het opbrengt op Marktplaats. Misschien heb je wel een stuk speelgoed dat duizenden euros waard is! Voordat je oude spullen weggooit, is het altijd de moeite waard om te kijken wat ze opbrengen.

Oude wc-rol

We maken niet eens een grapje. Al die kartonnen kokers die jij en je huisgenoten uit pure luiheid hebben verzameld, kunnen in geld veranderen. Realistischer, je kunt oude wc-rollen verkopen voor 10 cent per stuk. Nog altijd beter dan ze gratis weg te gooien, toch?

Jouw fotos

Als je een scherpe blik hebt en een creatief hoofd, is het mogelijk om geld te verdienen met je foto’s. Je hoeft hiervoor niet per se een dure camera te hebben. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met fotografie, zoals het verkopen van foto’s aan stockfotografie-websites, het aanbieden van fotografie-diensten aan bedrijven of particulieren, of het verkopen van afdrukken van je foto’s via online platforms. Als je interesse hebt in fotografie, is het zeker de moeite waard om te onderzoeken hoe je hiermee geld kunt verdienen.

Oude mobiele telefoons

Als je een paar oude telefoons in je la hebt liggen die je niet meer hebt gebruikt sinds je bent geüpgraded, kun je ze misschien verkopen voor geld. Hoewel het bedrag dat je ervoor kunt krijgen niet altijd hoog is, is het beter dan de telefoons in de la te laten liggen. Je kunt er soms een paar honderd euro voor krijgen, afhankelijk van het merk en model van de telefoon. Het is altijd de moeite waard om te kijken wat je oude spullen opbrengen voordat je ze weggooit.

Jouw mening

Bedrijven zijn vaak geïnteresseerd in de mening van studenten over verschillende producten en diensten. Er zijn verschillende manieren waarop je als student geld kunt verdienen door je mening te geven. Zo kun je je aanmelden voor betaalde enquêtesites, video’s beoordelen voor geld of je mening geven over nieuwe muziek in ruil voor geld op enqueteplein. Dit zijn allemaal manieren om wat extra geld te verdienen terwijl je je mening geeft over dingen die je interessant vindt.

Je kennis

Als je veel weet over een bepaald onderwerp, overweeg dan om hiermee geld te verdienen. Geef privé-lessen of doe freelance werk in je vakgebied. Dit is niet alleen een goede manier om wat extra geld te verdienen, maar het geeft ook relevante werkervaring op je CV. Plus, als je gepassioneerd bent over iets, is het leuk om anderen te helpen om meer te leren over het onderwerp.

Klusjes digitale hulp aan huis

29 dingen waarmee je nu geld kunt verdienen door ze te verkopen

Je hoeft geen expert te zijn om geld te verdienen met je diensten. Apps zoals Zoofy of Studentaanhuis laten je geld verdienen door mensen te helpen met kleine (vaak doe-het-zelf-gerelateerde) klusjes. Het is  zeker de moeite waard om je aan te melden bij dergelijke taak-apps als je op zoek bent naar een manier om supergemakkelijke extra geld te verdienen in je omgeving. 

Je talenkennis

Als je in staat bent om een tweede of zelfs derde taal te spreken, is het zeker de moeite waard om te overwegen om geld te verdienen met je talenkennis. Er zijn tal van manieren waarop je dit kunt doen, zoals het vertalen van teksten of het maken van taalhulpmiddelen.

Wijnkurken

Heb je een verzameling wijnkurken? Die kun je verkopen voor 15 cent per stuk. Champagnekurken zijn vaak wat meer waard, tot wel 30 cent per stuk. Verkoop ze op Marktplaats en verdien wat extra geld zonder verzendkosten.

Oude universiteitsboeken

Laten we eerlijk zijn, het is onwaarschijnlijk dat je ze ooit nog zult lezen. Hoe sneller je je studieboeken verkoopt (d.w.z. zolang de editie die je hebt nog geldig is), hoe meer geld je ervoor krijgt. Houd wel rekening met de verzendkosten, aangezien pakketten met boeken vaak zwaar en duur zijn om te versturen. Een andere optie is om ze te verkopen aan leerlingen van het volgende jaar!

Oude CD’s, DVD’s en spelletjes

Heb je een film of spel dat je maar één keer hebt bekeken of gespeeld en daarna beu bent geraakt? Gelukkig kun je je oude dvd’s, cd’s en games verkopen om wat extra geld te verdienen. Het bedrag dat je ervoor kunt krijgen hangt af van het item, maar denk aan 50 cent tot €1 voor cd’s, €1,50 voor dvd’s en €15 voor videogames. Als je een grote verzameling hebt die je niet meer gebruikt, kan het de moeite waard zijn om ze te verkopen.

Lege potjes

Je kunt geld verdienen door je oude potten en glazen koffiepotten te recyclen voor enthousiaste jam-makers. Je kunt ongeveer 50 cent per potje verdienen en ongeveer €1 per stuk voor glazen koffiepotten. Door je potjes te recyclen, kun je ook bijdragen aan het verminderen van afval en het verhogen van je eco-credentials.

Sportend rijk worden

met-de-digitale-munteenheid-sweatcoin-kun-je-sportend-rijk-worden

Lopen kan je niet alleen in vorm houden, het kan je ook wat extra cash opleveren. Zoek naar apps zoals Sweatcoin die je betalen voor het aantal stappen dat je maakt. Of wat dacht je van honden uitlaten voor mensen die geen tijd hebben? Of je kunt je verkopen als menselijk reclamebord. Er zijn ook opties als pakketjes bezorgen of zelfs professioneel wandelaar worden. Dus als je houdt van lopen, waarom zou je het dan niet gebruiken om wat extra geld te verdienen?

Lege dozen

Je kunt geld verdienen door lege dozen te verkopen die geschikt zijn voor het verpakken van tweedehands goederen die online worden verkocht. Mensen zijn vaak bereid om geld uit te geven aan de juiste doos om het item er nieuw uit te laten zien als cadeau. Het kan verrassend zijn hoeveel geld je kunt verdienen met lege dozen voor items zoals iPhones, PlayStations en andere elektrische goederen.

Instructie handleidingen

Als je handleidingen hebt voor dingen die je niet meer gebruikt of waarvan je al weet hoe je ze moet gebruiken, kun je ze verkopen op Marktplaats. Handleidingen voor items zoals geluidssystemen en computers zijn vaak in trek bij kopers. Het is een goede manier om wat extra geld te verdienen en tegelijkertijd ruimte in huis te maken door de spullen die je niet meer gebruikt, weg te doen.

Afstandsbedieningen

Ook dit is een vreemde manier om geld te verdienen, maar het is grappig dat elk huishouden wel een afstandsbediening in een la heeft liggen waarvan niemand meer weet waar die oorspronkelijk voor diende. Als je er een hebt liggen, kijk dan eens naar op Marktplaats – je kunt er een tientje voor krijgen.

Kapotte elektronische apparaten

Dit kan een goede manier zijn om wat extra geld te verdienen als je spullen hebt die je niet meer gebruikt of die kapot zijn. Zorg er wel voor dat je duidelijk aangeeft dat het voorwerp niet werkt en dat het wordt verkocht voor onderdelen. Zo weet de koper wat hij of zij koopt en kun jij geld verdienen met spullen die anders misschien zouden worden weggegooid.

Etsy

Als je een beetje artistiek en zakelijk bent, kun je je eigen online winkel beginnen en beginnen met verkopen op Etsy. Sommige mensen verdienen er elke maand een paar euro mee, maar anderen hebben er een fulltime winstgevende zaak van gemaakt. Check wat er te koop is en geef er een unieke draai aan – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Eierdozen

eierdozen verkopen marktplaats

We denken dat dit iets is voor mensen die kippen houden en de eieren niet snel genoeg kunnen opeten. Of misschien iemand die op zoek is naar wat goedkope geluidsisolatie? Wat de reden ook is waarom lege eierdozen online worden verkocht, het feit blijft dat ze het doen. Voor 50 halve dozijn dozen koop je al gauw vijf euro op Marktplaats.

Geld (tegen meer dan de werkelijke waarde)

Verzamelaars geven grof geld voor zeldzame munten! Voordat je je munten uitgeeft, check je portemonnee. Je weet nooit, je zou een waardevolle munt kunnen hebben zonder het te weten. Maar let op, de waarde van munten kan veranderen dus vraag advies voordat je iets verkoopt of koopt.

Lege parfumflesjes

Ja, we zijn hier ook niet zeker van – maar soms is het beter om gewoon geen vragen te stellen. Voordat je je lege parfumflesjes weggooit, zet ze te koop op Marktplaats en kijk wat er gebeurt. Je zou wel eens verrast kunnen zijn…

Make-up en beauty samples

Wie houdt er niet van gratis spullen? Maar soms zijn ze niet naar onze smaak. Dus waarom verzamel je niet alle monsters die je niet lekker vindt en verkoop je ze als een set online? Misschien is er wel iemand die ze wel lekker vindt!”

Lege inktpatronen

Als je een printer hebt, heb je ook wel eens een lege inktpatroon. En die zijn niet goedkoop om te vervangen! Voordat je je oude cartridge weggooit, verkoop het aan een bedrijf zoals Lege Cartridge NL. Ze recyclen het en jij krijgt wat geld. Zo win je twee keer: jij krijgt geld en de cartridge belandt niet op de vuilnisbelt.

Credo Marketing

Credo Marketing

Ook Interessant

Alle blog berichten

Kom jij ons team versterken?

Vul hieronder je gegevens en een korte motivatie in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Kom je er niet uit?

Quick Apply Image