Aangrijpend interview: 'Werken bij goede doelen' Hivos

Laat je inspireren door ons interview met Hivos

queer jonge en meisje voor hivos pride actie

Stichting Hivos

Kik Blaauw is Fondsenwerver Particuliere Donateurs bij Hivos. Een jaar geleden maakte Kik de overstap van Credo Marketing naar Hivos.

Hi Kik, mag ik een paar vragen stellen? Ja hoor!

Hoe lang werk je al bij Hivos?

Ik werk sinds september 2021 bij Hivos.

Hoe ben jij zo in de wereld gerold van ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking gerold?

Zelf ben ik ook begonnen als straatwerver. Ik heb jarenlang zelf op straat mensen aangesproken over het werk van Hivos, het belang van jezelf kunnen zijn en het strijden voor gelijkheid. Op een gegeven moment wilde ik nog dichter op de actie zitten en werd het tijd om voor de organisatie zelf aan de slag te gaan.

Welke succesverhalen zijn jullie het meest trots op en waarom?

Ik vind het lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Ons werk is enorm divers en gericht op verschillende thema’s. Waar ik zelf heel trots op ben is onze lange adem en de samenwerkingen die we aangaan. Zo is er in 2003 een verzoek ingediend om het gelijke huwelijk te legaliseren in Costa Rica. Dit verzoek werd vrijwel direct afgewezen.

Langzaam is er een front gevormd, zijn er petities uitgegaan is dit uiteindelijk bij de vice-president terecht gekomen. Zij heeft advies ingewonnen bij het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens. Het hof deed een duidelijke  uitspraak: er moeten gelijke rechten komen voor LHBTI’s. Dat betekent onder andere dat stellen van hetzelfde geslacht moeten kunnen trouwen en dat het mogelijk moet zijn om je genderidentiteit aan te passen.

Dit advies geldt voor alle 21 landen die in Latijns-Amerika bij het hof zijn aangesloten. In 2019 wijzigde Ecuador hun wetgeving als gevolg van deze uitspraak. Een jaar later volgde ook Costa Rica. Tot nu toe hebben zeven landen in Latijns Amerika de wet aangepast of toegezegd dat te gaan doen om huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken. Het was een proces van 17 jaar, maar uiteindelijk is ons doel bereikt!

Wat voor persoon werkt er bij een organisatie die zich inzet voor kwetsbare groepen in de wereldwijde samenleving?

   • Iemand die voor Hivos werkt is iemand;
   • die taboes tegen durft te gaan;
   • die een wereldwijd verschil wil maken;
   • die iedereen ziet als gelijke en hier naar handelt;
   • die zichzelf durft te zijn;
   • die het hart op de juiste plek heeft

Hoe kunnen jongeren impact maken om deze kwetsbare groeperingen te helpen?

Iedereen kan impact maken. Het begint bij het geven van een stem aan kwetsbare of genegeerde groepen en hun verhaal te vertellen.

Op welke manieren trekken jullie donateurs aan?

Wij trekken onder andere donateurs aan door onze straatwervers. Zij zijn ware ambassadeurs van Hivos, brengen het verhaal goed over en spreken vanuit het hart. Daarnaast zijn wij ook op events, online en offline actief.

Zoek jij een (bij-)baan waarbij je echt je hersens kunt gebruiken? Houd jij van flexibiliteit? Wil je je actief inzetten voor een betere wereld? Bij Credo kan dat! Kom jij ons team versterken?

Credo Marketing

Credo Marketing

Ook Interessant

julia fondsenwerver credo marketing

29 dingen waarmee je nu geld kunt verdienen door ze te verkopen

Het gezegde “One man’s trash is another man’s treasure. Iemands rotzooi is altijd andermans schat” is nergens meer waar dan bij het online verkopen van spullen. Onze handige lijst bewijst, dat je echt geld kunt verdienen met het kopen en verkopen van laaggeprijsde, alledaagse voorwerpen, en zelfs van dingen die je anders misschien zou weggooien.  

Alle blog berichten

Kom jij ons team versterken?

Vul hieronder je gegevens en een korte motivatie in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Kom je er niet uit?

Quick Apply Image